Wat is Alpha?

Met anderen op zoek gaan naar de zin van het leven. Dat is Alpha! Tijdens circa tien interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdek je wat het christelijk leven inhoudt. Stel al je vragen en spreek met andere deelnemers door over boeiende onderwerpen.

Op Alpha ontdek je de basis van het christelijk geloof op een laagdrempelige en gezellige manier. Elke Alpha-bijeenkomst bestaat uit drie onderdelen: eten, een inleiding en een kleine groep. Je bent niet de enige Alpha-deelnemer; wereldwijd volgden ruim 25 miljoen mensen een Alpha.

Voor wie?

Alpha is voor iedereen! Het is de plaats waar je jezelf mag zijn. De plaats waar je alles mag delen. De plek waar je mag twijfelen. De plaats waar je welkom bent. En bovenal: de plaats waar alle verhalen samenkomen. Er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en je vragen en ideeën te delen.

Waarom?

Op Alpha denk je samen na over allerlei inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met zijn eigen meningen en vragen. Je ontdekt altijd iets nieuws. Je ontmoet nieuwe mensen, met wie je echte, eerlijke gesprekken aangaat. En het is volledig gratis!

Hoe werkt het?

Elke Alpha begint met een lekkere maaltijd. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Na de maaltijd luister je naar een kort, inspirerend verhaal over een van de onderwerpen. Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen in kleine groepen.

Hoe lang Alpha precies duurt: max. 2u Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal. Op Alpha bespreek je onder meer de volgende onderwerpen:

  • Is er meer?
  • Wie is Jezus?
  • Bidden: waarom en hoe?
  • De Bijbel lezen: waarom en hoe?
  • Hoe zit het met de kerk?

Welkom!

Zin om aan te schuiven? Je bent van harte welkom op Alpha. Wil je meedoen of gewoon een keertje vrijblijvend aan tafel gaan? De Alpha-cursus is gratis.

Schrijf je in door een mail te sturen naar info@heartbeatchurch.be                                 

Plaats:
Heartbeat Church

Datum & uur:
Nog nader te bepalen datum